Õudne! Rabarberid!

See on nüüd juba kolmas rabarberikook, mida ma sel nädalal söön. Reedesel Nubi väikese sõbranna sünnipäeval sõin ka. Rabarberiaeg, mis teha. Ja rabarberikoogid on ühed suve parimaist. Konkureerivad väärikalt südasuviste maasikatortide ja hilissuviste õunakookidega, eksole?

Mina olen teinud praegu kooki maru lihtsa retsepti järgi. Enam ei mäletagi, kust see täpselt pärit on ja eks sellist tehakse tõenäoliselt kevadeti igas peres.

Kiire rabarberikook

Põhi: Umbes veerand pakki võid (võtsin pehmet võid kaks korda supilusikaga), maitse järgi suhkurt – hõõru segi ja lisa üks muna. Sega hulka jahu ja 0,5 tl küpsetuspulbrit nii, et jääks pehme tainas. Mätsi see võiga määritud vormi.

Haki peale rabarberid.

Kate: 1 muna löö vahtu jälle maitse järgi suhkruga ja lisa ca 300 gr hapukoort. Ps. kattes võib suhkru asendada ka kondentspiimaga.

Küpseta ja söö!  Hammusta ja löö!

Advertisements


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s