Tomatine supp väikese kanaga

DSC_1229

2. september on tore päev siis on poes palju odavaid lilli. Ostsin minagi närbuma kippuvatele daaliatele seltsiks kaks vahvat värvi gladiooli ja tegin jälle jääkidest suppi, seekord sai potti

tomatine supp väikese kanaga

Nagu ikka ei ole mul jagada mingeid täpseid koguseid, küll aga jagan koostisosi, sest supp sai seekord tõesti maitsev ning lausa kutsus liialdama.

Eile lõikasin kanakastme jaoks kolm kintsu robustselt lihast tühjaks ja tänase supi põhjaks need kolm kondikribalat saidki.

Keeda puljong: kolm kanakintsu konti, kolm väikest porgandit viiludena, pool sibulat, 5-6 pipratera, soola.

Kui puljongileem on valmis, lisa:

3 suuremat tomatit hakituna

3 keskmist kartulit kuubikutena

7-8 marineeritud seent

pisut karrit ja natuke tsillipipart (kasutasin seekord valmis piprasegu)

mõni lusikatäis Uncle-Bens extra spice tomatikastet (selle lisasin põhjusel, et eilsest kastmest oli pisut veel purki järele jäänud)

üks küüslauguküüs väikesteks tükkideks hakituna

maitsesta soola ja pipraga ning keeda kuni kartulid pehmed

Lõpuks: sega vaiksel tulel supile hulka 1 tops merevaiku ja 1 pakk vahukoort. Vahusta saumiksriga ühtlaseks kreemjaks supiks.

Söö rohke võiga pehme saiaga.

DSC_1233

Advertisements


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s